Jadłospis
Od 07.01.2019 do 11.01.2019
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (07-01-2019) |
● Zupa ziemniaczana z jarzynami (9) ● Spaghetti bolognese z mięsa wieprzowego i jarzyn z makaronem pełnoziarnistym i serem(1, 7, 9), kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka panierowany (1, 3) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z melonem i rukolą (10) |
Wtorek (08-01-2019) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Pieczony filet z indyka z warzywami - cukinią, papryką i pieczarkami, ziemniaki pieczone, kompot wieloowocowy |
● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem i ziarnami słonecznika ● Filet z kurczaka pieczony z boczkiem ● Kluski na parze z sosem jogurtowym (1, 3, 7) |
Środa (09-01-2019) |
● Barszcz ukraiński z jarzynami i czerwoną fasolą (9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z twarogiem i musem z wiśni (1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym (1, 7) ● Kasza gryczana ● Sałatka z rzodkiewką, kiszonym ogórkiem i kukurydzą ● Papryka faszerowana ryżem i warzywami-z cukinią, bakłażanem, kukurydzą, cebulą i pieczarkami posypana żółtym serem (7) ● Ziemniaki |
Czwartek (10-01-2019) |
● Zupa ogórkowa z jarzynami, zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● De volaille z serem (1, 3, 7), ziemniaki, surówka z selera z bakaliami i orzechami włoskimi (7, 9, 8), kompot wieloowocowy |
● Sałatka z sałaty lodowej z roszponką, papryką i ziarnami słonecznika (10) |
Piątek (11-01-2019) |
● Żurek śląski z jarzynami (1, 9) ● Filet z dorsza (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Łazanki z kapustą, kiełbasą, pieczarkami i zieloną pietruszką |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)