Jadłospis
Od 30.10.2017 do 03.11.2017
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (30-10-2017) |
● Zupa kalafiorowa z jarzynami (9) ● Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie śmietanowym (1, 3, 7), kasza jęczmienna (1), marchewka mini z groszkiem, kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka gotowany na parze z cebulką ● Ziemniaki ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem, kukurydzą i ziarnami słonecznika |
Wtorek (31-10-2017) |
● Krem z dyni i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (1, 9) ● Pieczone udko z kurczaka (1), kluski, surówka z selera z bakaliami i orzechami włoskimi (7, 9, 8), kompot wieloowocowy |
● Sałatka z sałaty lodowej z pomidorem, czerwoną cebulą, rukolą i oliwkami |
Czwartek (02-11-2017) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Kotlety mielone z mięsa drobiowego i wieprzowego (1, 3), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy |
● Kluski na parze z sosem jogurtowym (7) ● Ziemniaki ● Kasza jaglana z warzywami i serem (1, 7) ● Sałatka wielowarzywna |
Piątek (03-11-2017) |
● Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem zabielana jogurtem naturalnym (1, 9, 7) ● Jajko gotowane w sosie koperkowym (1, 7), ziemniaki, fasolka szparagowa gotowana na parze, kompot wieloowocowy |
● Makaron kokardki ze szpinakiem, białym serem czosnkiem i koperkiem (1, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)