Jadłospis
Od 11.06.2018 do 15.06.2018
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (11-06-2018) |
● Zupa kalafiorowa z jarzynami (9) ● Filet z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym (1, 7), ryż czerwony, bukiet warzyw gotowanych na parze, kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka gotowany na parze z cebulką ● Ziemniaki ● Marchewka mini z groszkiem |
Wtorek (12-06-2018) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Kotlety mielone z mięsa drobiowego i wieprzowego (1, 3), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy |
● Kluski na parze z sosem jogurtowym (1, 3, 7) ● Naleśniki z warzywami - pieczarkami, pomidorem, cebulką, groszkiem, kukurydzą, papryką i serem (1, 3, 7) ● Sałatka wielowarzywna |
Środa (13-06-2018) |
● Zupa jarzynowa z kaszą manną (1, 9) ● Kopytka z musem z truskawek, kompot wieloowocowy |
● Gulasz wieprzowy z papryką i selerem naciowym (1, 9) ● Ziemniaki ● Kasza jęczmienna ● Sałatka z sałaty rzymskiej i rzodkiewki z koperkiem |
Czwartek (14-06-2018) |
● Krem z marchewki i jarzyn z grzankami pełnoziarnistymi (9, 1) ● Pieczone pałki z kurczaka w płatkach kukurydzianych (1, 3, 5*, 8*7*), młode ziemniaki, sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem i czerwoną cebulą, kompot wieloowocowy |
● Sałatka z sałaty lodowej z pomidorem, czerwoną cebulą, rukolą i oliwkami |
Piątek (15-06-2018) |
● Zupa pomidorowa z jarzynami i makaronem zabielana jogurtem naturalnym (1, 9, 7) ● Filet z mintaja (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Pierogi ruskie z cebulką(1, 3, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)