Jadłospis
Od 18.06.2018 do 22.06.2018
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (18-06-2018) |
● Kapuśniak z jarzynami (9) ● Spaghetti bolognese z mięsa wieprzowego i jarzyn z makaronem pełnoziarnistym i serem(1, 7, 9), kompot wieloowocowy |
● Filet z kurczaka (soute) ● Ziemniaki ● Bukiet warzyw gotowanych na parze ● Sałatka z sałaty lodowej i pekińskiej z pomidorem, czerwoną cebulą i oliwkami |
Wtorek (19-06-2018) |
● Zupa ogórkowa z jarzynami, zabielana jogurtem naturalnym (1, 7, 9) ● Pieczeń ze schabu, kluski, czerwona kapusta lekko okraszona boczkiem, kompot wieloowocowy |
● Pieczone pałki z kurczaka |
Środa (20-06-2018) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Naleśniki z twarogiem i musem wiśniowym(1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Filet z indyka gotowany na parze z papryką ● Ziemniaki ● Ryż z warzywami ● Sałatka z sałaty lodowej z rukolą i pomidorem |
Czwartek (21-06-2018) |
● Zupa pomidorowa z ryżem i jarzynami (4) ● Filet z kurczaka (1, 3), ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
● Sałatka grecka (7,10) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)