Jadłospis
Od 23.09.2019 do 27.09.2019
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (23-09-2019) |
● Kapuśniak z jarzynami (9) ● Indyk z warzywami - cukinią, papryką, pieczarkami i bakłażanem, ryż, kompot wie-loowocowy |
● Kotlety z kaszy jaglanej (1) ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z ziarnami słonecznika i pomidorem |
Wtorek (24-09-2019) |
● Rosół z makaronem i włoszczyzną (1, 9) ● Kulki wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym, marchewka mini z groszkiem gotowana na parze, kompot wieloowocowy |
● Racuchy z jabłkami (1, 3, 7) ● Burrito wegetariańskie z papryką, czerwoną fasolą, cebulą, kukurydzą, pomidorem, marchewką, pietruszką i serem (1, 3, 6) ● Sałatka wielowarzywna (10) |
Środa (25-09-2019) |
● Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną (1, 9) ● Makaron z twarogiem, masłem, lekko posypany cukrem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Gołąbki wegetariańskie z ryżem i warzywami (1, 3, 7) ● Gołąbki z mięsem wieprzowym, drobiowym i ryżem, sos pomidorowy (1, 3, 7) ● Tarta z kurczakiem i warzywami (1, 3, 7) ● Ziemniaki ● Sałatka z roszponki i sałaty lodowej z papryką (10) |
Czwartek (26-09-2019) |
● Krem z białych warzyw ze śmietaną i grzankami pełnoziarnistymi (1, 7, 9) ● Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych (1, 3) ziemniaki, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
● Placki z cukinii (1, 3, 7) ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z rzodkiewką, kukurydzą i koperkiem (10) |
Piątek (27-09-2019) |
● Fasolka po bretońsku z jarzynami (1) ● Filet z dorsza (1, 3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot wieloowocowy |
● Dorsz w sosie paprykowym (1, 7) ● Makaron ze szpinakiem, koperkiem, czosnkiem i białym serem (1, 7) |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)